• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Irena

R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo

ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo projekt je kojim Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pulom, udrugama Zelena Istra, Čarobnjakovim šešir i Merlin unapređuje suradnju udruga i lokalne zajednice u programskom korištenju prostora Društvenog centra Rojc. CIlj je projketa povećati iskorištenost prostornih kapaciteta i ljudskih potencijala za razvoj lokalne zajednice. Projektom će se u aktivnosti uključiti 40 udruga i 59 volontera u 20 programa koji doprinose održivom razvoju zajednice.

Uloga Zelene Istre u okviru projekta:
- adaptacija i opremanja prostora u prizmeljnu sjevernog krila Rojca u zajedničku radionicu DC Rojc; postupak nabave, kontakti s odabranim izvođačem/ima, nabava namještaja i alata, poslovi zapošljavanja voditelja radione i njegovo uvođenje u posao
- aktivnosti s građanima -  8 radionica: izrada shabby chic namještaja, izrada kompostera, izrada vertikalnog vrta, sitotisak, ponovna uporaba otpada, šivanje i krpanje, izrada prirodne kozmetike te posljednja čija će se tema utvrditi naknadno i to na temelju iskazanog interesa polaznika prethodnih 7 radionica
- edukacija o odvojenom sakupljanju otpada za korisnike prostora u DC
- 2 javne akcije izrade opreme za Rojc (stolovi, klupe, komposter, koševi za otpad) u sklopu Radione Rojc.


Projekt "ROJC: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo" provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom materijalu isključiva su odgovornost udruge Zelena Istra i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost udruge Zelena Istra.