• E-MAIL

    ured@zelena-istra.hr

  • Telefon

    +385 52 506 065

  • Adresa

    Gajeva 3, 52100 Pula

blog-img-10

Andrea Ivančić

28. 05. 2024.

Narativna video igra o klimatskim promjenama kao edukativno sredstvo!

Prepoznajući potencijal moderne tehnologije u edukaciji, naš projekt uvodi inovativno rješenje: narativnu video igru osmišljenu za bolje razumijevanje i lakše uključivanje u ekološka pitanja. Video igre su odavno prepoznate po svom edukativnom potencijalu, pružajući imerzivna, interaktivna iskustva koja mogu učiniti učenje zanimljivim i nezaboravnim. Međutim, iako mnoge igre uključuju ekološke teme, rijetke su posebno dizajnirane za edukacijske svrhe, često propuštajući prilike za značajniji utjecaj na razumijevanje i postupke igrača.

Projekt, "EcoQuest - Narativna video igra o klimatskim promjenama", ima za cilj premostiti ovaj jaz nudeći edukacijski alat koji je jednako privlačan koliko i informativan. Igra je pažljivo osmišljena da uz zabavu i educira igrače o stvarnostima klimatskih promjena, važnosti zelenih politika Europske unije i ključnoj ulozi koju mladi ljudi mogu imati u zelenoj tranziciji.

Narativna struktura igre je njezina glavna snaga. Uvlačenjem ekoloških lekcija u zanimljive priče, igra osigurava da igrači nisu samo pasivni primatelji informacija već aktivni sudionici u virtualnom svijetu gdje njihovi izbori imaju stvarne ekološke ishode. Ovaj pristup jasno pokazuje stvarni utjecaj njihovih postupaka, potičući igrače da prepoznaju konkretnu posljedicu svojih odluka.

Ovaj projekt je u skladu s edukativnim okvirom Europske unije, osiguravajući da sadržaj nije samo relevantan već i da podržava postojeće edukativne standarde i ciljeve. Povezujući igru i lekcije sa zelenim politikama EU, pružit ćemo kontekstualnu osnovu koja povećava edukativnu vrijednost i pruža stvarni temelj za scenarije u igri.

 Pratite naš projekt, otkrijte kada ćete moći zaigrati video igru i pridružite nam se stvaranju sljedeće generacije ekoloških zagovornika!

Uskoro više informacija na web stranici projekta.


 

Fotografije