Zainteresirani za korištenje prostora u 4 zgrade na Muzilu?

Pogledajte tlocrte i veličinu prostora te procjenu nužnih ulaganja za svaki pojedinačni prostor

Napušteni objekti u nekadašnjem regrutnom centru posjeduju idealnu tipologiju za prenamjenu u uredske prostore, radionice, prostore za malo obrtništvo i socijalno poduzetništvo. Svaka od 4 “spavaonice” ima površinu od 2500 m2. Uz spavaonice, regrutni centar čine i upravna zgrada (6700 m2), dva restorana (3000 m2) i niz manjih objekata od 150-200 m2. Tako razgranata struktura omogućaava fazno promišljanje prenamjene zone i postupno uređenje objekata.

Zgrade spavaonica tipske su građevine s dvije etaže i potkrovljem. Tlocrtna površina, način gradnje i raspored prostorija identičan je u sve 4 zgrade. Vanjska stolarija je drvena na dva objekta i PVC na druga dva, koji su adaptirani prije desetak godina. Gotovo sva šteta na objektima prouzročena je sedmogodišnjim nekorištenjem. Uz minimalna ulaganja moguće je urediti ove objekte u poslovne prostore. Iznos u tlocrtu naveden uz svaku prostoriju odnosi se na trošak uređenja i uključuje ulaganje u zajedničke prostore, proporcionlano udjelu u ukupnoj kvadraturi. Svaka zgrada ima prizemlje i kat, dvije terase, zajednički sanitarni čvor te široke i dobro osvjetljene hodnike koji se mogu iskoristiti kao zajednički prostori za prezentacije i kao showroom budućih korisnika. Svaki objekt ima dvije vrsta prostora – veće od 45 i manje od 16,5 m2. Manji su idealni poslovni prosori za 2-3 osobe, a u većim prostorijama je moguće zamisliti radionice, ateljee ili studije koji mogu primiti 5-6 osoba. Ostale detalje i procjenu nužnih ulaganja za svaku zgradu i pojedini prostor potražite u arhitektonskom snimku zgrada. Nužna ulaganja u obnovu prostora idu od 4.000,00 do 20.000,00 kn po prostoru.


Zgrada br. 9 je u najboljem stanju te su troškovi njene adaptacije najmanji. Krov je pokriven mediteran kupama, a vanjska stolarija je PVC.

 


Zgrada br. 10 ima vanjsku PVC stolariju, ali je krov od azbestnih ploča. Stanje unutarnjih prostora je relativno kvalitetno, osim jedne prostorije u kojoj je spušteni strop propao od vlage u potkrovlju razbijenog stakla na krovnom prozoru.


Zgrada br. 11 ima drvenu vanjsku stolariju i pokrov od azbestnih ploča. Gotovo kompletna stolarija se mora mijenjati kao i pokrov, što ovu zgradu čini najzahtjevnijom za obnovu.


Zgrada br. 12 ima drvenu vanjsku stolariju i pokrov od mediteran kupa. Gotovo kompletna stolarija se mora mijenjati.


 

Imate ideju?

Pošaljite nam svoje prijedloge za korištenje zgrada na Muzilu.